Afla mai multe despre sistemele de clima auto

Montarea unui sistem de climatizare intr-un autovehicul, s-a transformat intr-o practica populara printre conducatorii auto, aerul conditionat devenind indispensabil mai ales pe timpul lunilor de vara toride. Si pe durata iernii, echipamentele de clima pot crea mai mult confort in interiorul vehiculului, permitandu-va sa continuati drumul catre destinatiile dorite, fara a resimti disconfortul datorat temperaturilor joase de afara.

Instalatiile de incalzire auto nu sunt o inventie noua, aparitia lor fiind semnalata inca din 1917. Statele Unite ale Americii reprezinta prima tara care a introdus sistemul climatronic pe masini in 1939. Cativa ani mai tarziu, in 1955, au fost lansate pe piata si cele dintai instalatii de aer conditionat. Daca pana prin anii ’90, aerul conditionat inca reprezenta un lux, in 1999 se produce in SUA o adevarata revolutie, peste jumatate din vehiculele nou-inmatriculate fiind vandute cu echipamente de climatizare direct din fabrica, incluse in standard.

Daca aveti nevoie sa va dotati autotcamioanele cu sisteme aparate aer conditionat stationar , cele mai avantajoasa modele le gasiti la Fomco! Puteti opta intre modele performante oferite de producatori renumiti precum: Eberspacher, Webasto, Waeco etc.

Ce trebuie sa stiti despre functionarea aerului conditionat auto

Avand rolul principal de a asigura un confort sporit in habitaclu, orice sistem de climatizare, pentru a opera in mod optim, trebuie sa fie intretinut si utilizat periodic. Toate dispozitivele moderne dispun de functii de dezumidificare, ajutandu-va sa respirati un aer mai curat, sanatos.

Functionarea pe timp de vara are ca obiectiv racirea curentilor de aer care patrund in interiorul vehiculului, in vreme ce in sezoanele de primavara si toamna, aparatele de aer conditionat trebuie sa usuce aerul si sa contribuie la dezaburirea geamurilor. Spre deosebire de un sistem de incalzire clasic, aerul conditionat asigura si functia de reciclare a fluxului de aer.

Se pot distinge doua categorii de aer conditionat pentru vehicule: automat si manual. Primul tip, cel cu reglarea automata, constituie un real progres fara de variantele clasice, deoarece include in componenta sa senzori de temperatura si umiditate cu rol de a facilita mentinerea unei temperaturi constante dorite. In acest mod, un sofer nu mai este nevoit sa intervina in reglarea temperaturii, el avand la indemana butonul “auto” care indeplineste aceasta sarcina in mod autonom. Filtrele pot retine in mod eficient orice impuritati (polen, particule de praf, gaze de esapament, cenusa etc.).

Fiecare sofer este dator sa acorde minimele masuri de intretinere, pentru a se putea bucura in permanenta de un aer sanatos in timpul deplasarilor, indiferent de sezon. Este recomandabil ca filtrul de habitaclu sa fie inlocuit anual, sa se efectueze o revizie  curelei compresorului si verificarea agentului refrigerant. Pentru o functionare perfecta, este necesar sa porniti instalatia de aer conditionat minim 5-10 minute pe luna. In cazul in care utilizati continuu clima auto, poate fi necesara reincarcarea cu agent refrigerant.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s