Diego, ajutorul de nădejde al casei tale!

Yeyyy…am răsuflat ușurată, privind căsuța noastră. În sfârșit…este gata; e la roșu, dar de-aici intru eu în acțiune. Bine…eu și soțul și bineînțeles fetițele noastre. Fiecare va da câte o mână de ajutor, contribuind astfel la finisarea căsuței noastre mult visate. Așteptăm această clipă de prea mult timp…acum mai avem un pas și ne vom muta finalmente.

  • Tati, să nu uiți de poneiul meu!!, o aud pe Ante fericită, alergând prin sufrageria mare. Nici nu ne-am mutat și deja își imaginează unde va locui poneiul ei, unde va fi căsuța cățelului, ce culoare va avea pisica…
  • Mami, părerea mea este să ne gândim mai bine ce culoare va avea tapetul din camera ta….nu crezi? Ar trebui făcut un plan de bătaie, îi spun soțului. Dacă vreți să ne mutăm cât mai repede în noua noastră căsuță, haideți să stabilim exact de ce avem nevoie și să trecem la cumpărături.

Anul trecut când am cumpărat mocheta și perdeaua din camera fetelor de la apartament, am primit de la Diego un card de fidelitate, de care sincer uitasem, până zilele trecute când am făcut cu soțul o listă luuuuungă cu ce ar trebui să cumpărăm: parchet, mochete, perdea, tapet și multe altele. Tot gândindu-mă la un magazin unde să le găsim pe toate și la prețuri bune, mi-am amintit de Diego, magazinul unde am văzut toate acestea, dar și de cardul primit. La câți bani avem de cheltuit pentru finisarea casei, de ce să nu profităm de reducerile de până la 50% cu care ne așteaptă Diego în fiecare lună? Mi-am dat seama cât de avantajos este acest card, așa că, și dacă nu îl aveam, aplicam pentru el online și în maxim 3 săptămâni îl primeam acasă.

klubkartyas_fiu_ro

Încă nu ne-am hotărât exact ce luăm, dar, cu dimensiunile pe hârtie, ne-am urcat în mașină și am plecat spre Str Unirii, nr 303, din Buzău la  magazinul Diego. Deși aveam în geantă un card cu o reducere de 50%, tot eram cu inima cât un purice, gândindu-ne cât de repede se vor goli cardurile noastre bancare. Domnul spre care ne-am îndreptat ne-a recunoscut.

  • Bună ziua! Ne bucurăm să vedem că v-ați întors la noi. Se pare că ați fost mulțumiți de produsele și serviciile noastre, ne-a spus dânsul zâmbindu-ne.
  • Bună ziua! Sigur că suntem mulțumiți. Acum avem însă un proiect mult mai mare. Tocmai am terminat de ridicat căsuța noastră și avem mare nevoie de ajutor. Ne trebuie parchet, tapet, perdele, galerii, covoare…absolut tot ce este necesar pentru o amenajare completă. Nu aveam unde să apelăm în altă parte, decât la niște specialiști cum sunteți dumneavoastră. Și bineînțeles că ne-a încântat și cardul de fidelitate primit data trecută și pus la naftalină până acum.
  • Cu siguranță ați venit în locul potrivit; ne vom da toată silința să ne ridicăm la nivelul așteptărilor dumneavoastră și vă mulțumim că ne-ați ales să vă ajutăm în proiectul de finisare. Haideți să servim o cafea cât ne uităm pe planuri și stabilim toate detaliile.

Ne-am așezat la masă, cu cana de cafea în mână și ochii pe hârtii. În sufragerie și în cele 3 dormitoare avem nevoie de parchet laminat, domnul D sugerându-ne un parchet pentru uz casnic cu trafic redus, care ne va încânta cu o senzație plăcută de confort și o garanție de până la 30 de ani. Parchetul laminat ne oferă naturalețea lemnului adevărat, iar ceea ce ne-a mulțumit peste măsură – se potrivește perfect cu mobila din camere.

Pentru bucătărie am ales o pardoseală rezistentă la apă, la sfatul dlui D, specificându-ne că aceasta îmbină aspectul natural al lemnului cu durabilitatea și rezistența pardoselilor de vinil. În timp ce eu admiram modelele de tapet, soțul meu termina cu parchetul, alegând și plinta la aceeași culoare, piesele pentru îmbinări la colțuri atât interior, cât și exterior, lăudându-se cu rotopercutorul cu burghiu pe care abia îl achiziționase, mândru că îl va utiliza să pună plinta.

5996285554428-lvt-compact-plus-2mm-6010-3-manitoba-kisenterior-01

Am rămas blocată în fața celei mai largi varietăți de texturi, nuanțe, motive și stiluri de tapet, de la retro la modern, clasice, elegante sau moderne. Atâtea modele extrem de frumoase…mi-a luat ceva timp să mă hotărăsc asupra celor potrivite pentru camerele noastre, dar le-am ales pe cele mai frumoase, romantice, cu desene îndrăgite pentru camera fetelor. Am bifat aici si adezivii speciali pentru tapet, domnul D explicându-ne că este o joacă pentru copii aplicarea tapetului pe perete, fiind sigur că Ante se va descurca de minune la această activitate, dacă îi vom solicita ajutorul.

Am continuat la secțiunea perdele, galerie și șină pentru perdea. În funcție de tapetul ales în fiecare cameră, am stabilit și perdelele; aici a fost relativ ușor, mergând pe ochiul profesionist al domnului D.

Întrucât covorul este elementul de bază al unei amenajări interioare, motivul central al camerei, aici a trebuit să acordăm o mai mare atenție în alegere. Foarte multe modele, culori și nuanțe, din care trebuia să aleg doar 2….grea decizie, vă spun sincer. Dacă mergeți într-un magazin Diego, veți înțelege despre ce vorbesc. Pentru camera fetelor și dormitorul nostru am optat pentru mochete, iar în hol am ales o traversă, confecționată din fibre lungi, răsucite.

Și asta nu este tot…pentru terasă am optat pentru iarbă artificială, cea mai spectaculoasă inovație de pe piață, cu aspect și structură asemănătoare cu iarba naturală. Este o pardoseală cu aspect natural, care se întreține foarte ușor.

5996285395816-padloszonyeg-puerte-verde-szalas-mufu-zold-enterior-01.jpg

Într-un final, am terminat…și cumpărăturile și banii. După ce am pus la punct toate detaliile cu dl D, am plătit, gândindu-ne cu groază câte drumuri va trebui să facă soțul pentru a ridica toată marfa cumpărată.

  • Păi cum să veniți dvs după marfă? Avem serviciu de transport la domiciliu la un preț avantajos. 
  • Fantastic, dom’le…atâtea servicii oferite clienților nu am mai întâlnit la nici un magazin, pornind de la cafeaua oferită din partea casei, continuând cu consilierea profesională de care am avut parte pe toată durata cumpărăturilor și terminând cu transportul. Aaaa…uitasem de tăierea gratuită a PVC, a mochetelor și a traverselor la dimensiunile de care aveam nevoie, tivirea gratuită la perdele și draperii și surfilarea mochetelor și traverselor la prețuri avantajoase.

Am plecat extrem de încântați, pregătiți ca de a doua zi, de îndată ce primim produsele să ne apucăm de treabă. Urma să batem parchetul. Cum soțul turnase șapa autonivelantă, suprafața fiind deja dreaptă, s-a apucat de montarea parchetului laminat. Întrucât parchetul laminat nu se montează direct pe beton, mai întâi am întins suportul special pentru parchet, care ajută la protejarea parchetului de umiditatea de dedesubt, fixând parchetul. Între perete și parchet se recomandă a se lăsa o distanță de 1,5 cm, dimensiunea unui distanțier pentru parchet. Acest lucru este necesar deoarece permite parchetului să se extindă în urma montării. După ce am fixat distanțierul, am așezat prima placă de parchet cu canelura spre perete. Cea de-a doua placă am montat-o de-a lungul peretelui, astfel încât canelura sa se îmbine. Am folosit un ciocan și o pană pentru parchet, pentru a potrivi plăcile și a lovi ușor, astfel încât să se îmbine perfect. Este foarte important primul rând de plăci pe care îl punem. Dacă acesta este așezat corect, restul de plăci vor fi simetrice. Cînd am ajuns la ultima placă de pe primul rând, cu ajutorul unui fierăstrău electric am tăiat placa la lungimea la care a fost nevoie. La fel am procedat cu restul camerei, și astfel am reușit să montăm noi parchetul singuri, și chiar am făcut-o cu succes.

Apoi a urmat operațiunea galeriile și să punem perdelele, lăsând aplicarea tapetului pe ultimul loc. Nu știam nimic de tapet, de cât de greu va fi aplicarea acestuia, în afară de informațiile prețioase primite de la domnul D. Informații pe care le ascultasem cu atenție și pe care le-am urmat cu sfințenie. Ne-a fost de mare ajutor și pagina de Facebook Diego România, unde am descoperit lucruri noi și interesante.

Astfel, pornind de la un colț al camerei, am trasat o linie verticală folosind bolobocul. Prima fâșie de tapet urma să înceapă de la această linie. Am tăiat o fâșie de tapet cu 10 cm însă mai lungă decât distanța dintre tavan și podea, apoi am întins-o pe o masă și am aplicat adezivul. Am lăsat tapetul să se înmoaie pentru 5-10 minute, după care am aplicat-o pornind de la linia trasată. Cu ajutorul unei perii, am netezit fâșia întinsă de sus în jos, având grijă să nu se formeze riduri. Am aplicat și celelalte fâșii, tăind cu foarfeca surplusurile.  La îmbinări adezivul trebuie netezit cu ajutorul unei role pentru margini de tapet. Nu a fost deloc ușor, dar am lucrat în echipă, ne-a ajutat și fetița cea mare, cea mică se plimba și admira, exclamând: „Wowwwww”  🙂

Acum ne mândrim cu o casă modernă, elegantă, luminoasă, extrem de spațioasă, incredibil de frumoasă, tapetul se potrivește perfect cu perdelele, parchetul cu mobila, iar covoarele le completează. Și toate astea cu ajutorul sfaturilor domnului D. Bună treabă când l-ați angajat, Diego România! Se vede că vă preocupă satisfacerea clienților și investiți în perfecționarea angajaților. Țineți-o tot așa….că faceți o treabă minunată!

Articol scris pentru proba nr 14 din Spring SuperBlog 2016.

Reclame

Un gând despre “Diego, ajutorul de nădejde al casei tale!

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 14. Fii propriul tău specialist în finisare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s