Azi este cel mai bun moment să călătorești!

vs.png

De când mă știu mi-a plăcut să călătoresc, să explorez locuri noi și să cunosc oameni noi. De aceea, astăzi, în calitate de Ambasador Vacanțe Speciale, vreau să vă recomand un loc spre care am pornit cu inima larg deschisă și cu emoții evidente, pentru că nu ai ocazia să vizitezi Sharm el Sheikh în fiecare zi. O să mă întrebați de ce tocmai Sharm el Sheikh….Pentru că am găsit o ofertă sejur de nerefuzat, pe care vă sfătuiesc să nu o ratați; o ofertă cu preț începând de la 641 euro, tarif care include:

  • transport cu compania TAROM
  • taxe plătite la aeroport
  • transfer grup aeroport – hotel – aeroport
  • șapte (7) nopți  de cazare, all inclusive
  • asistență turistică în limba română
  • asigurare medicală pe durata sejurului

În ultimele decenii, Sharm el Sheikh a devenit una dintre cele mai populare destinații turistice, fiind renumită pentru frumusețea sa naturală și pentru împrejurimile spectaculoase, dar și pentru frumusețile sale artificiale, printre care se numără cazinouri, discoteci, cluburi de noapte moderne, bazaruri arabe, parcuri naționale și rezervații marine în care se află unele dintre cele mai frumoase recifuri și habitate subacvatice din lume.

Despre Sharm el Sheikh se spune că este locul din care e imposibil să pleci dezamăgit, locul unde istoria și vestigiile vechi de mii de ani se împletesc perfect cu viața modernă, cu agitația marilor metropole și cu frumusețea fără egal a Mării Roșii.

Sharm el Sheikh – fost sat de pescari

Cu greu își poate închipui cineva că Sharm el Sheikh, o stațiune atât de mare și frumoasă, a fost în urmă cu câteva decenii un sat de pescari, iar localnicii beduini.

camel-on-beach-one

images

sharm-el-sheikh-133103

Top 6 locuri de vizitat în Sharm el Sheikh

1. Golful Na’ama, unde se află numeroase magazine, restaurante, cluburi de noapte, shisha (baruri în care poți fuma narghilea) și hoteluri de lux. Zi și noapte, acest cartier aflat pe malul oceanului este un loc minunat de vizitat, principala atracție turistică.

large_foto-articol-6405

2. Restaurantul Little Budha, locul unde găsești cel mai bun sushi, muzică bună;este un local elegant, destinat turiștilor care doresc să se bucure de o atmosferă electrizantă.

3. Orașul istoric Sharm el Maya, care constituie de fapt partea veche a stațiunii Sharm el Sheikh; această zonă care înconjoară portul Sharm, reprezintă locul ideal pentru a te relaxa pe o plajă cu nisip auriu și scăldată de soare. Aici întâlnim și mici ambarcațiuni de pescuit, palmieri de dimensiuni impresionante și un farmec istoric aparte.

6-dsvj.jpg

4. Parcul Național St. Katherine, unde există numeroase izvoare cu apă sulfuroasă, situri religioase antice și cea mai veche mănăstire din zonă, care este încă funcțională, Mănăstirea Sfânta Ecaterina, locul în care Moise a primit Tabla Legii.

Manastirea-Sfintei-Ecaterina-Muntele-Sinai

5. Parcul Național Ras Mohammed, unde poți vedea locuri cu adevărat unice în lume, printre care se numără grădinile de corali ale Mării Roșii și formațiuni care coboară până la 2600 de metri sub nivelul mării. Ras Mohammed găzduiește și un observator pentru rechini, unde poți vedea peste 1000 de alte specii de pești, distribuiți de-a lungul a 250 de recifuri distincte.

6. Mons Claudianus, o carieră de piatră antică situată într-o regiune de deșert.

images (1)

Sharm el Sheikh este recunoscut pentru frumoșii recifi de corali unde vă puteți bucura de câteva partide de scufundări la adâncime ( diving) sau cele la suprafață ( snorkeling). Tot aici puteți să vă bucurați de o bogată masă de pește și fructe de mare. În cazul în care nu vă interesează plaja și apa, puteți să vă urcați pe un ATV sau într-un jeep și să observați viața beduinilor care trăiesc în deșert. Nu uitați de plimbarea cu cămila.

Sultan Gardens Resort

Camere mari, spațioase, cu paturi confortabile, curățenia este ireproșabilă.  Acest hotel face parte din oferta turistică, astfel încât ai all inclusive. Mâncarea este foarte bună, aici vei servi cele mai bune preparate din pește și fructe de mare, creveți, renumiți ca fiind cei mai gustoși. Bucătăria din Sharm El Sheikh este foarte apreciată, una dintre cele mai bune și sănătoase mâncăruri.

Cea mai importantă componentă a mâncării egiptene este pâinea, preparată din făină obișnuită și coaptă la foc deschis. Localnicii o folosesc în loc de tacâmuri, înfășurând în ea carne și alte alimente. Pâinea este plată, în stilul Orientului Mijlociu, numită și pită, dar se găsește și cunoscuta franzelă. În mod normal, o masă începe cu supa, ca de exemplu melokyah, făcută din frunze și legume. Există multe rețete de supă în care se folosesc roșii, cardamon, macris și fasole, iar chimenul dă un gust aparte. Usturoiul este folosit din abundență, la fel ca și ceapa.

890366_111_z

Pasiunea mea – shoppingul

Nu pot merge în vacanță fără să ies măcar o dată la shopping. Magazinele de toate tipurile din stațiune oferă bijuterii din aur și argint, articole din piele și suveniruri la prețuri accesibile. Nu uita de negociere, cu unii comercianți poți scădea chiar și jumătate din prețul inițial.

Găsești magazine cu brand-uri celebre, cafenele și o mulțime de alte atracții unde să îți petreci timpul. Noaptea, totul se transformă radical și devine un loc excelent pentru distracție. Pe lângă cluburi, baruri, restaurante, găsești și locuri pentru a practica diverse sporturi.

small-1-1gpy

În concluzie, nu există limită pentru ceea ce poți vedea în Sharm el Sheikh și în împrejurimile sale. Aici te poți relaxa pe plajă, poți practica golf pe unul dintre numeroasele terenuri sau poți să te aventurezi în natură. Sharm el Sheikh este o destinație minunată de vacanță, oferind celor care vin aici șansa de a cunoaște cultura egipteană și stilul de viață ce poartă amprenta beduinilor care trăiesc în aceste locuri.

Aceasta este alegerea mea; voi vă puteți bucura de o ofertă personalizată, trimițând un email la office@vacantespeciale.ro cu cererea de ofertă pentru orice destinație turistică din țară sau din străinătate.

În speranța că mi-am îndeplinit cu succes slujba de Ambasador, țin să precizez că ofertele turistice de la CND Turism ne ajută să ajungem unde nici nu ne-am gândit vreodată, încurajându-ne să alegem vacanțe speciale alături de cei dragi!

VacanteSpeciale.ro-Vacante-Exotice2.jpg

Articol scris pentru proba nr 9 din Spring SuperBlog 2016!

 * Fotografii: sursa Google și  Vacanțe Speciale

Reclame

Un gând despre “Azi este cel mai bun moment să călătorești!

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 9. Ambasador Vacanțe Speciale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s