Cartea Junglei

Acum două săptămâni am vizionat impreună cu fiicele mele „Cartea Junglei”, care ne-a plăcut foarte  mult. Unul din filmele copilăriei care mi-a plăcut foarte mult, l-aș revedea oricând cu cea mai mare placere, un clasic Disney pe care copiii din ziua de azi nu ar trebui să-l rateze.

Unul dintre cele mai iubite filme de animație ale studiourilor Disney, „Cartea Junglei” pornește de la povestea lui Rudyard Kipling despre un băiat crescut în junglă de o familie de lupi. Spre deosebire de filmele artistice semnate de Zoltan Korda (1942) și Stephen Sommers (1994), care se concentrează asupra întoarcerii lui Mowgli printre oameni, filmul de desene animate prezintă ultimele zile ale băiatului în junglă – când revenirea ferocelui tigru Shere Khan face locurile periculoase pentru el. Mowgli protestează, dar, asemeni lui Pinocchio înaintea lui, se lasă ușor ademenit și este salvat din îmbrățișările lui Kaa (șarpele) și ale Regelui Louie (maimuța) de către prietenii săi Bagheera (pantera) și Baloo (ursul).

Deși povestea este subțire și animația nu are nimic excepțional, caracterizarea personajelor și muzica fac filmul acesta deosebit. Ultima peliculă supervizată personal de Walt Disney, „Cartea Junglei” a fost prima care a folosit staruri de cinema pentru vocile lor: inimitabilul George Sanders este insidiosul Shere Khan, Louis Prima cântă „I’m the King of the Swingers”, iar Philip Harris excelează în rolul acelui beatnik al junglei, Baloo, cu cântecul său memorabil „The Bear Necessities”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s