Totul despre orhidee!

Ador orhideea!!! Este floarea mea preferata, dar ingrijirea ei este destul de complexa; de aceea va voi da cateva sfaturi, folositoare sper eu.

Cresterea orhideelor in conditii casnice solicita foarte multa implicare si atentie. Aceasta ocupatie nu este deloc pentru cei lenesi, deoarece necesita o ingrijire speciala.

Orhideelor crescute in casa este obligatoriu sa le oferi lumina adecvata. In cazul in care nu au suficienta lumina, frunzele vor capata culoarea verde inchis.

Camera in care tii ghivecele cu orhidee trebuie sa fie foarte luminoasa, insa plantele nu trebuie expuse razelor directe ale soarelui, deoarece frunzele risca sa se arda.

Daca nu le poti oferi aceste conditii, poti cumpara lumini fluorescente (neoane) de la un magazin specializat in vanzarea produselor pentru gradina – in acest fel, plantele tale vor avea parte de lumina de care au atata nevoie.

Atunci cand cresti orhidee in interior, temperatura din locuinta si, in special, din incaperea in care tii plantele nu trebuie sa fie mai mica de 15 grade Celsius. In general, speciile de orhidee au nevoie de o temperatura intre 21 si 29 de grade Celsius in timpul zilei si 15-18 grade Celsius noaptea.

In cazul in care ghivecele cu aceste flori parfumate sunt tinute pe pervazul ferestrei, este necesar sa le muti intr-un alt loc pe durata noptii, deoarece frigul poate afecta plantele chiar si prin geam.

Orhideele crescute in interior au nevoie de o cantitate corespunzatoare de apa. Plantele trebuie udate din abundenta, dimineata, iar urmatoarea udare trebuie sa se produca in momentul in care pamantul din ghiveci este aproape uscat. Apa folosita pentru udare trebuie sa fie calduta, pentru a impiedica aparitia unor boli sau afectiuni ale plantei.

Ghiveciul care trebuie sa fie obligatoriu de plastic este preferabil sa fie de culoare alba sau transparent. Aceasta va proteja radacinile de la supraincalzire la soare. In ghiveci de lut radacinile orhideei vor concreste pe peretii ghiveciului iar aceasta va trauma considerabil floarea la momentul mutarii intr-un alt ghiveci (se muta odata la 3 ani).

Va doresc orhidee cat mai frumoase si nu uitati: sa aveti grija de ele  ca si de copii vostri!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s