De ce sunt aparatele “Inverter” sensibil mai performante comparativ cu aparatele traditionale

Sistemele de aer conditionat nu mai reprezinta de mult ceva neobisnuit, mai ales in conditiile in care asistam la o incalzire globala tot mai evidenta. Cu toate acestea, sistemele de aer conditionat de tip inverter reprezinta inca o noutate.

Ce este, de fapt, tehnologia Inverter?

Inverter nu se refera la un obiect sau orice altceva ar putea detine calitatea de a fi atasat sistemului de aer conditionat, cum gresit se crede. Dimpotriva, acest termen face trimitere la tehnologia avansata din spatele functionarii ingenioase de care se bucura sistemele de ultima generatie, aflate pe piata de cativa ani buni. In cazul sistemelor de aer conditionat inverter, modalitatea de functionare a aparatelor a fost considerabil imbunatatita, fapt ilustrat de posibilitatea acestora de modulare continua a capacitatii, in directa legatura cu necesitatile de racire, respectiv de incalzire. Principalul beneficiu, din punctual meu de vedere, il reprezinta consumul redus de energie.

Sistemele de aer conditionat care folosesc tehnologia Inverter se detaseaza de cele traditionale, prezentand cateva caracteristici distincte. Pe de o parte, cele din urma au la baza un compresor menit sa regularizeze temperatura dintr-o incapere, conform principiului pornit-oprit. Pe de alta parte, aparatele inverter se remarca prin prezenta unui compresor avand o capacitate frigorica, implicit caloric, care poate varia. In plus, unitatea electronica de control pe care o are in dotare, permite optiunea de comanda automata atat a turatiei ventilatoarelor, cat si a capacitatii compresorului. Un aparat inverter, spre deosebire de unul clasic, are puterea de racire mai mare, timpul pentru racire fiind astfel mai scurt. Sistemul unui aparat inverter micsoreaza treptat, de la capacitate maxima, turatia ventilatoarelor, pana cand temperatura se incadreaza in parametrii stabiliti. Termostatul unui aparat traditional opreste compresorul, cand valoarea temperaturii a fost atinsa, el urmand sa porneasca din nou la o crestere cu doua grade. La sistemele de ultima generatie, functionarea compresorului este una de tip continuu, compensandu-se pierderile de caldura.

Statisticile au demonstrat ca un sistem bazat pe tehnologia cu invertor, minimizeaza consumul energetic cu aproximativ 30%, fata de un aparat conventional. In plus, acestea nu produc poluare fonica, intrucat elimina orice zgomote asociate cu pornirea-oprirea compresorului. De asemenea, se pare ca in timpul iernii, tot ele ofera un randament mai eficient in ceea ce priveste optiunea de incalzire a aerului dintr-o incapere.

Daca doriti sa realizati o atmosfera cat mai placuta in spatiul unde locuiti sau munciti, noi va recomandam sa va opriti asupra unui sistem de aer conditionat tip split, multisplit sau mobil, profitand de beneficiile pe care acestea le pot aduce pentru confortul si imbunatatirea vizibila a vietii dumneavoastra.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s