Dansul – benefic pentru copii

Dansul reprezintă o combinaţie perfectă între activitatea fizică, interacţiune socială şi stimulare mentală. Dansul în grupuri organizate prespune o rutină, paşi de dans prestabiliţi şi multe alte reguli care pun la lucru memoria copilului. Cei mici trebuie să reţină un ansamblu de mişcări în realizarea unui dans, iar prin repetiţii continue, memoria le este stimulată.

Dansul este o activitate extrem de benefică pentru copii. Este recomandată de majoritatea doctorilor datorită faptului că îi ajută pe cei mici să crească într-un mod armonios şi cât mai plăcut. Dar pe lângă faptul că le oferă o anumită statură, dansul este extraordinar de benefic pentru sănătatea copiilor. Implică o serie de mişcări care pun în acţiune majoritatea grupelor musculare. De asemenea, sunt stimulate funcţii precum coordonarea, echilibrul, flexibilitatea şi forţa. Ritmicitatea ajută foarte mult şi la scăderea rigidităţii pe care mulţi copii o prezintă la începutul cursurilor de dans. În urma exersării repetate, aceasta scade, iar mişcările devin din ce în ce mai uşoare şi flexibile.

O ţinută corectă contează foarte mult atunci când copiii sunt mai micuţi deoarece în zilele noastre, una dintre principalele activităţi ale lor este statul la calculator care poate dăuna spatelui. După câteva ore bune de exerciţiu la un club de dans, sau trupă de dans avansată, se poate observa că ţinuta copilului se corectează şi va reuşi să scape de alte câteva probleme care pot aparea pe viitor.

Pe lângă beneficiile fizice şi psihologice pe care le are dansul asupra copilului, nu este de neglijat nici buna dispoziţie. Copiii se distrează foarte mult alături de alţi copii, se amuză, iar relaxarea vine la pachet. Are rolul de a scădea nivelul de anxietate al copiilor, pentru că dansul este până la urmă şi un mod de descărcare psihologică şi de comunicare a trăirilor, prin limbaj nonverabal. Dansul are un impact pozitiv, din punct de vedere emoţional, asupra copiilor. Ei învaţă să facă faţă expunerii publice şi interacţiunilor sociale şi cu fiecare reuşită sau progres îşi consolidează încrederea în sine.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s