Calculatorul – nociv pentru micutii nostri!

In ultimii ani, calculatorul a devenit un obiect tot mai des intilnit intr-o casa. Posibilitatea si dorinta de a transmite si primi informatii cu usurinta pune in inferioritatea grija facturii de telefon, tot mai incarcata. Stiri, vreme, sport, informatii medicale, jocuri prin internet au devenit tot mai accesibile si tot mai multi adulti le prefera.
Toate aceste oportunitati le extindem si le transmitem si copiiilor, uneori fara sa ne dam seama. Le aratam cat de convenabil este un calculator si omitem uneori sa-i indrumam sa treaca prin procesul de invatare clasic (ex. aranjarea cuburilor sau constructiile LEGO, betisoare de numarat, carti de colorat si desenat, scrierea de mana etc.).

Parintii lasa procesul de invatare in seama calculatorului si petrec tot mai putin timp de calitate cu proprii copii. Cea mai importanta treapta in procesul de invatare si educatie a copiiilor este insa interactiunea cu cei din jur. In cazul in care copiii isi petrec toata ziua in fata unui monitor, ei nu vor invata sa-si imparta lucrurile, sa-si astepte randul, si uneori nu vor cunoaste lucruri de baza, simple, precum bunele maniere. Copiii au nevoie sa interactioneze cu alti copii, adulti si animale. Ei au nevoie sa experimenteze lucrurile mai intai cu mana si nu in fata unui monitor de calculator.

Ca o concluzie – copiii se pot bucura de calculator daca acesta este folosit cu cap. Parintii care isi supravegheaza copiii cand acestia utilizeaza calculatorul pot fi mai linistiti ca aproape totul este in siguranta.
Calculatorul face parte din valul viitorului, dar tehnicile vechi de invatare si educatie nu trebuie uitate sau date deoparte. Un copil trebuie sa interactioneze fizic cu alti oameni si nu trebuie sa invete absolut totul la calculator.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s