The Hunger Games: Catching Fire

Mi-am adus aminte de acest film, Jocurile Foamei: Sfidarea – mi-a placut foarte mult, l-am vizionat acum cateva zile. Pe scurt: Katniss și Peeta au câștigat împreună sângeroasele Jocuri ale Foamei, sfidând pentru prima dată în istorie regulile impuse de Capitoliu. Reveniți în Districtul 12, speră să trăiască în pace. După toate obstacolele peste care au trecut, au câștigat o viață sigură și decentă pentru familile lor. Dar în timp ce Katniss și Peeta sunt forțați să facă Turul Învingătorilor, apar zvonuri cu privire la o revoltă printre locuitorii districtelor. În ochii conducătorilor, ei sunt sursa acestei rebeliuni. Dacă nu vor reuși să convingă națiunea Panemului că sunt în continuare îndrăgostiți nebunește, consecințele ar putea fi dezastruoase.

Despre film:

-acting foarte bun(Lawrence e ceva,e rolul ei, cel mai bun si cel mai credibil),chimie intre protagonisti cum rar am vazut, carismatici si simpatici, chiar m-au facut sa le cred personajele
-personaje care chiar au reusit sa ma faca sa empatizez cu ele, frumos contruite si, salva Domnului, nu am dat de niciunul care sa ma duc in pragul exasperarii.Mi-a placut foarte tare faptul ca fiecare participant avea propriile atuu-uri si slabiciuni.Katniss nu e straina de durere, nu e invincibila si peste toate, este o eroina construita fara a i se exagera atributiile in cadrul filmului,
-estetic-este un film care pluseaza extraordinar de mult la capitolul asta.E spectaculos si de bun gust in acelasi timp.Mi-a placut foarte tare faptul ca, desi efectele speciale sunt desavarsite, ele cad cumva in plan secundar.Costumele, machiajele, scenografiile, culorile ales capteaza instant privirea inainte efectelor.
-povestea,destul de simpluta la origine: ea intr-o alta infruntarea, dar treptat-treptat se aduna sub-ploturi ce aduc ceva plusuri filmului.O mare realizare asta, tinand cont ca, in general, ecranizarile cartilor ce apartin genului young adult merg drum simplu, batatorit cu efecte speciale si prea putina substanta.
-subsanta- ca veni vorba de ea.Foarte matur filmul asta.Am impresia ca promovarea filmului nu s-a facut corect.Filmul este mai mult decat un alt joc .Este o ironie lansata nu tocmai subtil la anumite practici guvernamentale din ziua de azi.E de apreciat, in ciuda franchetii, faptul ca un film care are ca public tinta adolescentii, prezinta si ceva mai mult decat 1 triunghi amoros si un 2 pac-pac-uri.Asa ca, thumbs up pentru initiativa.
-triunghiul amoros-poate unul dintre elementele ce scartaie .Gale e destul de absent si inutil in film,rolul sau e cam slab definit.Am avut impresia ca este acolo doar pentru a mai pune un unghi la isoscel.Totusi imi e simpatic Hutcherson asta…:D
-partea SF-o societate post-apocaliptica veridica, prezentata atat cat trebuie,fara a se exagerea cu detalii care oricum ar fi inutile.Intre cele mai bune societati distopice din lumea SF-ului.
-actiunea propriu-zisa-antrenanta, dar de scurta durata.Trebuia lungita cat de cat.In rest, jumatea aia de ora de pe insula, e foarte intensa, pericolele sunt serioase,iar adversarii, desi cad ca mustele par redutabili.
-twistul-da, e si un twist, previzibil pana la Dumnezeu, dar nu m-a deranjat prea tare.De fapt chiar doream sa fie twistul anticipat si nu altceva.Promite mult si creaza o premisa foarte interesanta, care ma va face sa dau cu ochiul si la urmatorul film.

Ar mai fi mult de spus,dar cred ca e blockbusterul anului, atat din punct de vedere calitativ, cat si din punct de vedere al cantitatii de entertainment.Cu mult peste orice s-a facut in acest an pe zona asta.Bate tot, de la Marvel si DC, pana la Toro si ajungand la World War Z-uri si Furiosi. din cele vazute…repet blockbustere…asta-i tatal lor.In viziunea mea, bineinteles.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s