Prajitura Morena

Una dintre prajiturile care imi plac la nebunie si nu este o reteta dificila de preparat este Morena.

Ingrediente

  • 2 foi de pandispan cu cacao (din comert)
  • Pentru blatul cu nuca :
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de faina
  • 1 plic praf de copt
  • 4 linguri de nuca
  • Crema:
  • 2 plicuri budinca Dr.Oetker cu vanilie
  • 600 ml lapte
  • 5 linguri de zahar

Mod de preparare

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat pana se obtine o spuma tare. Galbenusurile se freaca impreuna cu zaharul si se pun peste albusuri. Apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca cu o lingura de lemn.
Peste aceasta compozitie se adauga si nuca si se amesteca foarte usor pana se incorporeaza toate ingredientele.
Se torna intr-o tava dreptunghiulara si se coace aprox. 40 min. la foc potrivit.
Se face testu cu scobitoarea.
Se prepara budinca conform instructiunilor de pe plic (folosind insa cantitatile mentionate anterior).
Separat se freaca 200 gr unt cu 3 linguri de zahar pudra si 1 lingurita esenta de vanilie. Dupa ce se raceste budinca, se adauga treptat in compozitia de unt si se amesteca bine.
Se pun deoparte 2 linguri de crema pentru a se folosi in loc de glazura.
Se aseaza 1 foie de pandispan si se unge cu 1/2 din cantitatea de crema, peste care se pune blatul cu nuca, cealalta jumatate de crema, apoi cea de-a doua foaie de pandispan , care se unge uniform cu cele 2 linguri de crema ramase.
Deasupra se presara nuca si se rade ciocolata.
Sa imi spuneti cum va iese dupa ce o preparati. 🙂
Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s