Ingrijirea corecta a tenului primavara

Odată cu schimbarea sezonului, rutina zilnică de îngrijire a tenului trebuie modificată şi adaptată noilor condiţii climatice.

Pentru curăţarea tenului este indicat un demachiant mai gras, chiar şi în cazul tenurilor cu mult sebum, deoarece acesta are rol de decongestionare a stratului cornos. În completare, este recomandat un tonic fără alcool, sau chiar astringent (în cazul tenului mixt şi gras), folosit pentru înlăturarea urmelor finale de demachiant şi a excesului de grăsime.

Exfolierea este foarte necesara pentru îngrijirea pielii, deoarece îndepărtează ușor și încet straturile de piele moarta vechi, care s-au acumulat în timpul iernii. Exfolierea stimulează producerea de noi celule ale pielii si circulatia la nivelul pielii, precum și revitalizeaza tenul tern. Utilizați întotdeauna exfolianti ușori, care conțin abrazivi naturali, cum ar fi fulgi de ovăz fin, scoarta de copac de arbore de ceai, orez și piatră ponce. Puteți face o exfoliere in fiecare zi.

După exfoliere ar trebui să se facă tonifierea, deoarece ajută pentru a calma pielea. Pentru tonifiere, ar trebui să utilizați tonifiante pe bază de alcool dar puteți folosi si pe baza de plante, cum ar fi aloe vera sau extracte de rozmarin și oțet de mere. Au efecte bune și nu usucă pielea.

Pentru hidratarea tenului, trebuie folosită dimineaţa şi seara o cremă nutritivă, care reface bariera protectoare a pielii şi totodată asigură un nivel optim de hidratare. Crema trebuie să includă factor de protecţie solară care apără pielea de UVA şi UVB, împiedicând astfel îmbătrânirea prematură a tenului. Cremele cu un PH mărit (ce depăşesc indicele 9) trebuie evitate, la fel şi folosirea săpunului, cu excepţia celor presate la rece care nu conţin aşa de mulţi iritanţi şi detergenţi.

Apa este cheia pentru a obține o piele frumoasa. În sezonul de primăvară, există șanse de deshidratare fiindca pielea incepe sa transpire. Pentru a rămâne hidratat, organismul are nevoie de mai multa apa in sezonul de primăvară, astfel consumă întotdeauna 8 -10 pahare de apa. Pentru a restaura fluidele din organism și a obține o piele stralucitoare apa este modul cel mai excelent.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s