Tenul meu gras….

Tenul gras este lipicios, lipsit de suplete, unsuros in special pe frunte, nas si barbie. Acest aspect este consecinta activitatii sporite a glandelor sebacee. Pielea grasa prezinta porii dilatati, datorita cantitatii sporite de sebum, iar cu timpul, neingrijita, capata o culoare galbuie. Excesul de sebum este greu de ținut în frâu, fiind rezultatul unor fluctuații hormonale genetice care nu pot fi controlate prin cosmetice cu aplicare locală.

Primul pas pe care îl poți face pentru tenul  gras este să analizezi atent rutina actuală de îngrijire. Folosirea unor produse cu ingrediente iritante, astrigente sau care usucă pielea poate părea o idee bună, întrucât îți fac pielea să se simtă mai puțin uleioasă, cel puțin la început. Pe termen lung, însă, astfel de ingrediente sunt o idee neinspirată. Ingredientele iritante sau care usucă pielea înrăutățesc situația tenului, declanșând o producție suplimentară de sebum direct din glanda sebacee. Sfatul meu: evită ingredientele iritante cu orice preț!

Produsele care pișcă (precum menta, eucaliptul și lămâia) sau care conțin alcool îți pot da falsa impresie că ajută cu luciul tenului, însă senzația oferită de acestea nu este benefică pentru niciun tip de ten. Când te ustură pielea, înseamnă că este iritată și iritația este întotdeauna de evitat. Furnicăturile nu sunt decât maniera prin care pielea îți transmite că o lezezi, iar daunele cumulative vor cauza mai multe probleme în final.

Următorii pași esențiali – curățare, tonifiere, exfoliere, protecție solară pe parcursul zilei, hidratare pe timpul nopții, absorbția excesului de sebum – te vor ajuta să ții sub control un ten gras și să obții rezultate precum producție redusă de sebum, mai puține pustule, pori mai mici.

Pentru tenul gras se recomanda masti absorbante cu tarate, albus de ou, drojdie de bere etc. Dupa scoaterea mastilor se aplica comprese reci.

Tenul gras este putin mai dificil de ingrijit, dar nu imposibil!!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s