O relatie de cuplu perfecta!

Orice relatie de cuplu are dinamica proprie, in functie de gradul de activism al partenerilor, de gradul de compatibilitate sau de experientele comune traite. In orice relatie, mai ales in cazul celor de lunga durata, atunci cand partenerii impartasesc experiente diverse, partenerii se confrunta invariabil cu situatii conflictuale, care uneori, pot impiedica relatia sa continue. Raportarea adecvata la probleme si cautarea de solutii este cheia succesului intr-o relatie!

De multe ori atunci cand lucrurile schimba intr-o relatie suntem tentati sa ne raportam la trecut. Intrebari sau invitatii la reverie de genul “ Cum era inainte” “Ce faceam impreuna inainte”, “Cum ne comportam inainte” nu fac altceva decat sa adanceasca si mai mult prapastia prezenta. Reprosuri de genul “ Te-ai schimbat! Nu mai esti ca inainte!” sau “ E clar ca relatia noastra nu mai este cum a fost odata!” perpetueaza o stare de conflict si nu ajuta in gasirea solutiilor. Raportarea la un trecut emotional nu face decat sa intareasca si mai mult atasamentul partenerilor fata de experientele anterioare comune, sa ii ancoreze in trecut, uitand de viitor.

Se spune ”Comunicarea este totul in relatia de cuplu!” si am completa “atunci cand lucrurile merg!”. Cand apar probleme, a comunica fara a actiona este ca si cum ai bate pasul pe loc. Multi parteneri isi comunica neincetat  problemele cu care se confrunta, isi pun pe tava nemultumirile, aducand acuze si considerand ca simplul fapt de a comunica peoblemele aduce si rezolvarea acestora. Gresit! Pentru a rezolva, trebuie actionat! A actiona intr-un fel sau altul aduce cu sine si schimbarile asteptate. Cel mai pagubos comportament este nonimplicarea. Asteptarea si simpla comunicare a nemultumirilor nu face altceva decat sa le amplifice si mai mult si sa deschida si mai larg prapastia dintre parteneri. Stabiliti problema, agreati posibile solutii si treceti la actiune! Actionati si veti produce schimbarea!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s