Iarna – aer curat obligatoriu!

Iarna este sezonul frigului, si cand noi cautam caldura in casele noastre, avem tendinta de a tine geamul sau usile inchise, sperand ca inauntru sa fie cald si afara rece. Dar in felul asta lasam aerul proaspat pe afara. Dar daca niciodata nu schimbati aerul din casa cu aer proaspat, se produce imbatranirea aerului si aparitia unor posibile probleme de sanatate. Ati auzit vreodata de Sindromul Cladirilor bolnave sau prescurtat SBS? Aceasta se intampla cand stai mult timp intr-un spatiu bine inchis, slab aerisit.

Aeriseşte de mai multe ori pe zi în fiecare încăpere timp de câteva minte. Lasă geamurile larg deschise la bucătărie, baie, sufragerie şi dormitoare. Pentru a păstra căldura în casă în timpul iernii dar, în acelaşi timp, pentru a avea aer curat şi proaspăt, este bine să aeriseşti puţin şi des.

O altă opţiune pe care o poţi lua în calcul: deschide larg geamul de la sufragerie sau uşa de la balcon. În acelaşi timp, lasă toate uşile deschise în casă. Astfel, aerul proaspăt va pătrunde în fiecare încăpere în parte.

Poţi avea aerul mereu proaspăt în casă cu ajutorul plantelor, precum levănţica, ficusul şi busuiocul. O casă bine aerisită te ajută nu numai să te relaxezi, ci să-ţi menţii şi sănătatea.

Frigul de afara, principalul factor care ne tine in locuinte, trebuie privit si el cu o doza de optimism. Ganditi-va numai la zilele caniculare in care veti dori sa mai aveti la indemana o asemenea oportunitate.

O plimbare de circa 30 de minute, pe langa faptul ca intretine starea de sanatate a sistemului locomotor, are un efect pozitiv asupra creierului. Aerul fiind mai bogat in oxigen, revigoreaza functiile creierului sporind puterea de concetrare. Sa nu uitam nici de beneficiile aduse cu prisosinta fumatorilor sau persoanelor care simt ingreunate dupa mesele de sarbatori.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s