Sisters

Tina Fey și Amy Poehler se reunesc pentru comedia SURORI BUNE ȘI NEBUNE, noul film al lui Jason Moore, regizorul comediei Pitch Perfect, despre două surori nu foarte apropiate care sunt chemate de urgență la casa părintească pentru… a-și goli dormitoarele copilăriei, căci părinții lor s-au decis că e timpul să vândă casa.

Disperate să reaprindă flacăra zilelor lor glorioase de când erau liceence, surorile pun la cale o petrecere care să-i facă pe foștii lor colegi de liceu să nu le uite niciodată. Ceea ce începe ca un cocktail civilizat, ca între adulți, se transformă încet-încet în cel mai sălbatic party pe care cele două surori și invitații lor, l-au văzut vreodată, dar și într-o experiență eliberatoare și care le deschide tuturor drumul către maturizarea adevărată.

Tina Fey este producătoarea comediei, alături de Jay Roach (Meet the Parents) și John Lyons (Austin Powers in Goldmember), iar Amy Poehler este producător executiv alături de Jeff Richmond și Brian Bell. Scenariul este scris de Paula Pell (Saturday Night Live, 30 Rock).

Tina Fey şi Amy Poehler, două dintre cele mai populare voci feminine ale comediei americane, sunt Kate şi Maura, două surori cu personalităţi foarte diferite, cărora părinţii le dau o veste „groaznică”: s-au hotărât să vândă casa şi să se mute într-un apartament mai uşor de îngrijit. Kate şi Maura au la dispoziţie doar un weekend pentru a-şi face ordine în dormitorul plin de amintiri din copilărie şi sub nicio formă, sub absolut nicio formă, nu trebuie să dea o petrecere în casă, pentru că orice stricăciune i-ar putea face pe noii proprietari să renunţe la afacere. Evident, Kate şi Maura dau o petrecere, iar aceasta evoluează „neaşteptat”.

Comedia câştigă puncte şi cu aspectele emoţionante ale scenariului, care o transformă într-unul din cele mai trăsnite filme de Crăciun lansate vreodată pe marele ecran. Sărbătorile îşi fac apariţia doar un minut în poveste, dar, printre replici pline de aluzii sexuale, filmul discută despre familie, încredere, acceptarea celor din jur şi sentimentul de „acasă”. Faptul că Maura şi Kate sunt atât de diferite, prima fiind prea responsabilă şi dispusă să-i ajute pe ceilalţi, iar a doua complet haotică, ajută la o discuţie despre cât de utilă este o ieşire din zona de confort. Obstacole şi temeri închipuite, maturizare şi pierderea cursei cu timpul sunt alte teme pe care filmul le explorează convingător, devenind mai relevant decât poate părea la prima vedere.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s