Elvis Presley

Elvis Presley a fost si ramane pentru inca foarte multa vreme Regele Rock’n Roll-ului.
Elvis ramane un mister pentru noi, desi sunt destui care cred ca stiu deja multe lucruri despre el, se insala enorm, Elvis nu a fost pe deplin inteles niciodata. Asta a si sporit succesul sau si inainte si mai ales dupa August 1977.
Ce a avut Elvis atat de special ? Cine se complace in superficialitate va spune ca  a avut cea mai buna voce, ca a fost cel mai talentat, nimic mai simplu sa fii in ton cu restul. Dar nu a fost asta. Raspunsul este este simplu. Nu se stie. Elvis ramane un fenomen muzical, foarte putin inteles. Vedem cat de bine este perceput urmarind filmele care s-au facut despre viata sa. Proaste, chiar la o simpla comparatie, urmarind aceste filme, vedem ca felul in care este reprezentat Elvis in ele, nu are legatura cu el. Ce mai vedem? Impersonatori, care mai de care reproducandu-i muzica rau, strangulandu-i piesele, devenind caraghiosi in interpretari ridicole si mai ales in gesturi care n-au avut niciodata legatura cu Elvis. Toate astea se intampla din acelasi motiv. Perceptia noastra nu poate atinge nivelul la care s-a aflat el. Si atunci trebuie sa traducem pentru a putea intelege si traducem  la nivelul perceptiei noastre. Si asa a ajuns Elvis „un pusti cu o suvita de par pe frunte si

zambet stramb”. Cam asta putem. Elvis a fost un om mult inaintea timpului si mult inaintea acestor timpuri. Nu a fost istericul din atatea filme biografice facute atat de prost, nu a fost nici pustiul scalambait cu suvita pe frunte cum este intruchipat de atati imitatori. Ce a reprezentat el si nu poate fi copiat, este forta! O forta interioara cum  nu a mai existat la nici un alt artist. O intuitie mult peste limita normalului si o buna cunoastere a oamenilor. Ca peste toate astea a avut vocea, talentul, e deja alta treaba. Aceste lucruri laolalta au facut ceva ce nu poate fi imitat. Elvis a stat putin printre noi, din pacate. Ca si cum ar fi fost un om cu o misiune clara. Ne-a aratat ce inseamna o personalitate adevarata, o vedeta adevarata. Suntem pregatiti pentru asa ceva? Nu, nu am fost si nici nu vom fii curand. Tot ce depaseste puterea noastra de intelegere ne devine dusman sau il intelegem prost.  Evenimentele cu adevarat importante care au loc in lume, prezinta artisti de calitate care ii onoreaza muzica, interpretand piese din repertoriul sau, fara a incerca sa se substituie lui Elvis. Tot timpul va exista si reversul medaliei, manifestari mediocre de tip campenesc, unde  consider ca i se face un mare deserviciu lui Elvis.
Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s