Ce faceti daca copilul vostru este agitat din cauza oboselii?

Nu vreau nani! In mod cert aţi auzit aceste cuvinte dacă aveţi copii, de nenumarate ori. Oricât de obosit ar fi, nu vrea sa mearga la somn. Comportamentul celor mai mulţi copii în cazul oboselii implică agitaţie şi plânsete, în nici un caz imediat somn. Aşa vă puteţi da seama, indiferent de vârstă, că sunt în pragul epuizării. E momentul să îi strângeţi în braţe şi să îi calmaţi. Vor adormi rapid şi se vor odihni câteva ore bune, fie că e zi sau întuneric.

Toţi copiii au probleme când vine vorba de somn. Nu recunosc că le e somn, nu vor în pătuţ, în schimb vă fac viaţa amară până adorm. Bebeluşul va plânge isteric înainte de a adormi.

Indiferent de vârstă, copiilor le va plăcea cel mai mult să doarmă în patul părinţilor. Mie mi se pare cel mai bine, atat pentru copil, cat si pentru parinte, ca acesta din urma sa isi ia micutul in brate si sa il culce. Sa adoarma cu manuta lui pe obraz, simtindu-i rasuflarea usoarea. Ganditi-va ca in curand va creste si isi va dori libertate, nu va mai vrea sa doarma cu voi in pat. Nu ratati cele mai frumoase momente din viata copilului vostru, privandu-l in clipele petrecute impreuna.

 

Hormonul de creştere se secretă doar în perioadele de somn. Când dorm, cunoştinţele acumulate li se imprimă în memorie. Există două faze ale somnului. Într-una apare o relaxare totală, într-alta visează. Bebeluşii îşi petrec aproape jumătate din somn visând, dar această perioadă descreşte o dată cu vârsta.

În adolescenţă, la fel ca adulţii, doar 20% din somn le e ocupat de vise. Atenţie insa, am auzit ca daca treziti un copil  prea devreme dimineaţa, acesta este privat de o parte din somnul cu vise şi va avea de suferit în privinţa intelectului.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s