Take That

Va mai amintiti de Take That? Este una dintre formatiile preferate ale mele din vremea cand eram in liceu.

Take That este o formație pop din Manchester, Anglia, înființată în 1990. În prezent trupa e formată din Gary Barlow, Howard Donald și Mark Owen.

În primavara lui 1990, Manchester era un oraș în care revoluția culturală reușea să atragă atenția întregii lumi. Formațiile Stone Roses și Happy Mondays iși trăiau momentele de glorie; Hacienda devenise cel mai cunoscut club de pe planetă, diverse mișcări muzicale, clubbing sau de modă se uneau pentru a crea o multitudine de stiluri și ritmuri noi și pline de efervescența.

La sfarsitul lui 1992 Take That genera isterie in orasele din Marea Britanie si isi incepeau domnia de patru ani ca regii pop ai natiunii care pana la momentul in care s-au despartit in 1996 s-au transformat in cea mai de succes formatie englezeasca de la Beatles incoace, cu vanzari de peste 25 de milioane de discuri. Albumul lor din 1993, „Everything Changes” a produs patru hituri number one in Marea Britanie – „Pray”, „Relight My Fire”, „Babe” si „Everything Changes”, si i-a facut cunoscuti si in Europa. Albumul din 1995, „Nobody Else” avea sa lanseze cel mai mare hit al lor, „Back For Good” care a devenit un hit in intreag alume, cu peste 89 de variante cover in toate stilurile muzicale. Acelea erau momemntele de glorie, in care chiar si cei mai aspri critici din industria muzicala ajunsesera sa aprecieze pop-ul perfect cantat de Take That. Viata incepuse sa sa transforme intr-o frenezie pentru baieti, insa cel mai bine sintetizeaza acele timpuri Mark Owen atunci cand isi aminteste: „Ne indreptam catre un hotel din Italia. Mergeam pe o strada adiacenta insa pe ambele sensuri era luata cu asalt de fanii care urmareau autocarul.Era o nebunie, oamenii pur si simplu alergau pe strazi, tipand atunci cand am ajuns la hotel escortati de politie. Acel moment pentru mine a demonstrat cel mai bine cum era viata in acea formatie, ce insemna sa calatoresti in jurul lumii si traiesti momentele acelea de nebunie.”Isi aminteste insa si faptul ca adesea traiau momente de-a dreptul ireale cum au fost acelea in care au servit ceaiul alaturi de Lady Diana la Palatul Kensington sau in care stateau pe canapeaua lui Elton John si il puneau pe acesta sa le cante la pian.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s