Michael Jackson

Michael Joseph Jackson a fost un celebru cantaret american de culoare, supranumit Regele muzicii pop.

Nascut pe 29 august 1958, in statul Indiana din nordul Statelor Unite, Michael a fost casatorit de doua ori, prima sa sotie fiind fata neuitatului Elvis Presley. A doua sotie i-a daruit doi copii – Prince Michael Jr. si Paris Michael. Are un al treilea copil nascut de o mama surogat, care a dorit sa ramana necunoscuta.

A debutat in copilarie alaturi de patru frati ai sai in formatia Jackson’s 5. Alte doua surori, Janet si La Toya, sunt de asemenea cantarete cunoscute.

Michael Jackson a avut o viata si o cariera marcate de o multitudine de evenimente, care au facut din el o figura controversata, cu o viata particulara presarata de scandaluri, fiind acuzat printre altele si de pedofilie.

A murit pe 25 iunie 2009, la varsta de 50 de ani, dupa o cariera de 40 ani in timpul careia a scos cel mai vandut album din toate timpurile, „Thriller”.

Celebrul interpret american Michael Jackson continua sa bata recorduri chiar si postum, astfel incat, la sase ani de la plecarea sa din aceasta lume a devenit primul artist care a vandut peste 100 de milioane de exemplare din albumul „Thriller”, inregistrat in 1982.
Anuntul a fost facut de Recording Industry Association Of America (RIAA, asociatie care reprezinta industria discografica din SUA).

„RIAA acorda discuri de aur si platina in numele industriei discografice de aproape 60 de ani, dar aceasta este prima data cand un artist realizeaza de 30 de ori un disc de platina (care presupune vanzarea a 30 de milioane de discuri) ” numai in Statele Unite, a declarat presedintele asociatiei, Cary Sherman.

„Este o realizare exceptionala si o dovada a locului pe care il ocupa (Michael Jackson) in inimile noastre si in istoria muzicii”, a mai spus el, exprimandu-si indoiala ca „in aceste timpuri” ar putea fi depasita performanta celui supranumit „Regele muzicii pop”.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s