Gimnastica, sport national!

Gimnastica este unul dintre cele mai vechi sporturi olimpice fiind inclusa si in programul Jocurilor Olimpice antice, atunci când concurentii se intreceau intr-o varietate de concursuri, care, cu greu, ar putea fi denumite “gimnastica”.

Numele de “gimnastica” este derivat din cuvântul grecesc antic” gumnos “, care, tradus literal, inseamna gol, acesta fiind si unul dintre motive pentru care femeile au fost excluse de la Jocuri, nu doar in calitate de concurente, ci si ca spectatoare. Gimnastica olimpica a acelor timpuri s-a stins odata cu desfiintarea J.O., dar, pana atunci, timp de peste o mie de ani, regii care au guvernat in epoca au incurajat practicarea exercitiilor fizice.

Gimnatica sportiva este unul dintre cele mai frumoase sporturi, care ofera un spectacol minunat de o mare maiestrie, arta si virtuozitate. AAceasta a ajutat la cunoasterea tarii noastre peste mari si tari, ducand faima acestui sport in cele mai indepartate tari.

Gimnastica este, astazi, una dintre cele mai populare sporturi din programul olimpic, dar, de asemenea, una dintre cele mai pretentioase. Practicata pe scara larga in intreaga lume, este nevoie de o combinatie unica de putere, flexibilitate, rezistenta, indrazneala si maiestrie pentru a atinge cotele de varf.

Astazi, gimnastica artistica se bucura de o larga popularitate, fiind “regina” marilor intreceri poli-sportive, timp in care si-a diversificat si aria de cuprindere, aparitia gimnasticii ritmice, trambolina, aerobica si acrobatice, fiecare avand competitii la nivel mondial si continental care suscita un interes deosebit.

Gimnatica ritmica este o alta ramura a gimnasticii, fiind singura disciplina sportiva dedicata exclusiv femeilor.

Gimnastica ritmica este un amestec unic de dans, arta si sport, acesta combinand elemente de balet, acrobatica si dans cu manuirea unor obiecte specifice. Aceste obiecte sunt urmatoarele: coarda, cerc, minge, maciuci si panglica. Esenta gimnasticii ritmice consta in faptul ca gimnastele se pot exprima prin miscari elegante si gratioase.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s