Despre ski

A venit si zapada mult asteptata; este momentul sa mergem la munte pentru a ne bucura de zapada, practicand sporturile extreme de iarna, nu?

Schiul este unul dintre sporturile de iarna preferate, constand in coborarea unei pante de zapada, prin unele puncte de trecere, cu schiurile cu legaturi de calcai fixe.

Acest sport a evoluat in timp. Avand in vederea dezvoltarea transportului teleferic, la munte, schiorii sunt dusi pana in varful pantelor inalte, facand coboratul o adevarata bucurie, bucurandu-se de pantele lungi, atat de dificile de urcat.

Schiatul este unul dintre cele mai populare sporturi, foarte iubit de barbati si de femei, dar si de copii.

Tot ce trebuie sa faci este sa pastrezi viteza, directia de mers si schiurile paralele. Pentru a castiga incredere, este necesar sa folosesti o panta mai abrupta, mai rapida si mai lunga. In Europa, dificultatea partiilor este data prin culori; astfel, albastru = cele mai usoare si accesibile pante, urmate de rosu si negru, cu un grad mai crescut de dificultate.

O tara preferata de romani, desemnata cea mai frecventata destinatie de schi din lume este Franta. Avem aici Les Deux Alpes, zona cu cel mai mic nivel de dificultate pentru schi. Situata la 1800 m altitudine, statiunea de schi Les Menuires este parte integranta din superregiunea 3 Vallees, una din cele mai tari din lume, cu 600 km de partii si 200 de instalatii pe cablu. În aceasta statiune totul este gandit pentru a simplifica viata cotidiana: unitățile de cazare sunt situate lângă pârtii, iar localitatea e străbătută atât de trasee cât și de instalații pe cablu.

Schiorul trebuie sa se comporte in asa masura incat sa nu-l puna pe celalalt de langa el in pericol. Trebuie sa aveti mare atentie in privinta celor care iau lectii; cel mai bine e sa asteptati ca acestia sa treaca si sa schiati pe partea opusa locului unde urca si coboara incepatorii.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s