Cat de usor e sa spui te iubesc?

Cand iubesti, ar trebui sa fie foarte usor sa spui ceea ce simti. Insa sunt atatea persoane care nu indraznesc, nu pot sau nu vor sa spuna te iubesc…

Oricat ai vrea, nu reusesti sa o spui. Si atunci se naste conflictul interior. Pe de-o parte vrei să-ti exprimi dragostea, pe de alta parte – eziti. Ti-e frica sa fii judecata sau respinsa. Si imediat apar urmarile.

Una dintre cele mai dure e chiar aceea de a-i reprosa partenerului ca in relatia voastra nu exista siguranta, incredere. Sau te condamni singura, convinsa că esti ridicola si puerila. Sa nu-ti poti exprima sentimentele este o problema.

Deschizi gura si spui lucrul care îti pare cel mai greu din lume, urmand sa simti senzatii tari ca intr-un montagne russe: nu mai poti da inapoi acum, tii ochii strans inchisi si iti spui ca „ce va fi, va fi” in timp ce muntele mecanic din metal a luat-o la vale fara ca tu si nimeni altcineva sa il mai poata intoarce. Stii ca acum nimic nu mai depinde de tine. Te afli intr-un montagne russe, dar unul emotional, in care ratiunii tale nici nu i-ar veni sa creada ca te-ai urcat, daca n-ar fi atat de adormita, intoxicata, anesteziata de pasiunea asta nebuneasca, rebela si atotstiutoare, care poarte numele de iubire. Si dai drumul cuvintelor, pentru ca nu poti altfel.

Atunci cand nu ai curaj sa rostesti anumite cuvinte, scrie-le! Lipeste un bilet pe frigider sau in alt loc, cu o frumoasa declaratie de dragoste. Intr-o relatie, trebuie sa te simti confortabil, fara sa te fortezi sa faci anumite lucruri. Nu exista obligatii cand vine vorba de exprimarea sentimentelor.

In final, prin „te iubesc” nu renunti la tine, ci doar iesi din tine printr-un gest vital si matur in cele din urma, acceptându-ti conditia de om care îsi va găsi plenitudinea în si prin existenta iubirii.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s