Patrick Swayze

Patrick Swayze, cu numele real Patrick Wayne Swayze, s-a nascut in Houston, Texas, SUA pe 18 august 1952. Fiul unui dansator/coregraf, Patsy Swayze, a mostenit marele talent la dans al tatalui sau. Initial, doreste sa devina dansator, dar are o problema la genunchi, lucru care il determina sa renunte la dans si sa inceapa o cariera de actor.

Debutul cinematografic a fost in filmul Skatetown, U.S.A in anul 1979. In 1983 joaca in filmul The Outsiders alaturi de Tom Cruise, Rob Lowe si Matt Dillon. Cel mai mare succes al carierei sale vine din urmatorul sau film, Dirty dancing(1987), in care a jucat alaturi de Jennifer Grey. Dirty dancing s-a bucurat de un premiu Oscar si un premiu si 3 nominalizari Globul de Aur. In anul 1990 joaca in Ghost, alaturi de Demi Moore. Considerat de milioane de spectatori si critici filmul numarul 1 al anului 1990, Ghost castiga 3 premii şi 3 nominalizări Oscar , un premiu şi 3 nominalizări Globul de Aur si 3 nominalizări BAFTA.

Dar rolul din Dirty Dancing l-a consacrat in inima mea; un actor minunat, extrem de bun si aratos.

Patrick a fost casatorit cu Lisa Niemi, din 12 iunie 1975.

La sfarsitul lunii ianuarie 2008, acesta descopera ca are un cancer la pancreas care l-a obligat sa se supuna imediat tratamentului de chimioterapie. Dupa un an, in ianuarie 2009 este internat in spital pentru o aprindere de plamani. In aprilie 2009, doctorii descopera ca tumoarea a atacat si ficatul, iar actorul decide sa se supună unor cure experimentale pentru a incerca sa invinga boala. Ajunsese sa cantareasca doar 47,63 kg. Swayze moare alaturi de familia sa in 14 septembrie 2009, la varsta de 57 de ani (aceeasi ca si a tatalui sau), la 20 de luni dupa confirmarea diagnosticului.

In cartea intitulata „The Time of My Life”, Swayze descrie momentele in care au debutat problemele lui de sanatate. El precizeaza ca viata sa a fost o calatorie extraordinara.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s