Paris-Orasul Indragostitilor!

Paris – supranumit şi „oraşul iubirii”, nu este doar unul dintre cele mai frumoase oraşe ale lumii, ci şi locul unde se cântăreşte destinul Franţei. Înfruntând timpul, Parisul a rămas ceea ce a fost dintotdeauna: o capitală a excelenţei.

Îndrăgostiţii cunosc cel mai bine Parisul. Clădirile cu un farmec deosebit, parcurile frumos amenajate, malurile Senei, podurile sale, muzica  şi aerul vaporos, devin complici ai seducţiei. Unii vizitatori nu ajung niciodată în interiorul vreunui muzeu, şi totuşi, cunosc şi iubesc mult oraşul.

download

Capitala Franţei si „oraşul iubirii”, Paris are peste 3800 de monumente istorice, multe dintre ele făcând parte din Patrimoniul Cultural UNESCO. El îşi păstrează tinereţea şi atractivitatea pentru turiştii de pretutindeni, fiind în prezent cel mai vizitat oraş din lume.

Ce alte clişee romantice despre Paris mai ştiţi?

  • Plimbări pe malul Senei
  • Vizită la Mona Lisa
  • Treptele romantice de la Sacre-Coeur
  • Croazieră pe Sena, la ora apusului
  • Domul Invalizilor văzut de pe Turnul Eiffel
  • Mic dejun la o cafenea pariziană, privind strada şi monumentele istorice

Cel mai romantic loc pe care l-am văzut este Podul Artelor, unde cuplurile vin și agață un lacăț cu inițialele lor de parapet. Sunt mii de lacăte și arată foarte frumos totul. Dacă n-ai lacăt adus de acasă, se vând lângă pod cu 5 euro bucata.

Poţi să închiriezi un vaporaş pentru o cină romantică pe Sena. Poţi să mănânci în luxul de la Cafe de la Paix sau pe la vreun Maxim’s. Poţi să stai la balconul hotelului şi să vezi Turnul Eiffel aprins în faţa ta. Poţi să stai într-o lojă superbă la Opera şi să te plimbi cu o limuzină pe bulevarde.

Se vorbește astăzi despre cât de frumos este Parisul, de parcă planul urban și fațadele străzilor transmit armonie și bineînțeles, iubire, deși arhitectura sa amintește de un oraș planificat în mod dictatorial.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s