Jon Bon Jovi

Bon Jovi este o trupa de hard rock ce provine din New Jersey. Fondata de catre Jon Bon Jovi, grupul a cunoscut succesul o data cu anii 80. In anii 90, formatia a vandut penste 120 de milioane de albume, ajungand unul din cel mai de succes produs al industriei rock.
Jon Bon Jovi a inceput sa cante la chitara si pian, la varsta de 13 ani. Tot atunci, artistul a format prima lui trupa, Raze. Jon a urmat cursurile scolii catolice St. Jospeh din New Jersey, insa ulterior s-a mutat la o scoala publica. La 16 ani, Bon Jovi l-a cunoscut pe David Bryan si a format un cover band, intiotulat Atlantic City Expressway.
Ulterior, Jon a format trupa Bon Jovi, formata din Richie Sambora, David Bryan, Tico Torres, Alec John Such si Jon Bon Jovi. Trupa a inceput sa cante prin diverse cluburi, pana cand Derek Shulman le-a propus un contract cu PolyGram records. Cu ajutorul noului manager, Doc McGhee, albumul de debut Bon Jovi a fost lansat pe 21 ianuarie 1984. Discul a ajuns la statutul de gold, fiind vandut in peste 500.000 de exemplare.
Au urmat concerte alaturi de ZZ Top, Scorpions si Kiss. In 1985 a fost lansat 7800″ Fahrenheit. O data cu imbarcarea pentru turneul cu Ratt, albumul a primit reactii negative din partea criticilor. Al 3-lea album, Slippery When Wet a reprezentat un succes enorm. Discul contine hituri precum You Give Love a Bad Name, Livin’ On A Prayer sau Wanted Dead or Alive.
Albumul a fost vandut in 26 de milioane de exemplare . In 1987, trupa a devenit cap de afis la festivalul Monsters of Rock, alaturi de Dio, Metallica, W.A.S.P., Anthrax si Cinderella. New Yersey a fost lansat in 1988. Discul este considerat drept o capodopera pop-metal si a reprezentat un succes colosal, cu piese precum Bad Medicine, Lay Your Hands on Me si I’ll Be There for You.
Intre 1990 si 1992, membrii trupei s-au ocupat de diferite proiecte muzicale. Jon a inregistrat un album solo, un soundtrack pentru filmul Young Guns II, cunoscut si sub numele de Blaze of Glory. In acelasi an, Blaze of Glory a castigat Globul de Aur. In 1992, trupa s-a intors pentru a lansat Keep the Faith.
Produs de Bob Rock, discul prezinta un sound mult mai matur. Piesele Bed of Roses, Keep the Faith si In These Arms au intrat in Top 4. In 1994, Bon Jovi a lansat un greatest hits, intitulat Cross Road. In acelasi an, basistul Alec John Such a parasit trupa. In locul lui, a venit Hugh McDonald. Pana in ziua de azi, nu exista un motiv concret legat de plecarea lui Such.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s