Copiii – cea mai minunata realizare!

Nu cred ca exista ceva mai puternic ca dragostea unei mame pentru copilul sau. Puiul de om este ectrem de iubit, inca inainte de ase naste, insa momentul primei intalniri mama-copil este ceva de nedescris, produce o adevarata explozie a sentimentelor. Tot ceea ce o persoana isi poate imagina despre maternitate este cu mult peste asteptari. Sunt anumite lucruri pe care nu le stiu decat mamele.

Pentru mine dragostea de mama este cel mai coplesitor sentiment. Este mai mult decat viata mea, este totala si nu pot cuprinde in cuvinte, indiferent cat de mult as incerca. Chiar daca este foarte mic, bebelusul este capabil sa ii cucereasca pe adulti.

„Daca parintii au instincte, atunci evident, au si copiii. De la bebelusi de cateva luni pana la strengarii de 4-5 ani, stiu instinctiv sa-i cucerereasca pe parinti. Au abilitatea de a provoca emotii care ii cuceresc pe adulti. Aceasta face parte dintr-un intreg mecanism de supravietuire, care vine la pachet cu bebe, si care sta la baza relatiilor dintre copil si parinte. Cred ca ar trebui sa ne intrebam daca nu cumva parintii sunt, in fapt, sedusi definitiv de copilul lor, si daca nu cumva aceasta este explicatia dragostei care exista, neconditionat intre parinti si copii”, spune Serge Lebovici, in cartea sa “Descifrarea copilului prin psihanaliza”.

Cu siguranta, dragostea mea pentru copii s-a modificat. Creste o data cu ei. Experienta maternitatii este cea mai completa si mai totala dintre experientele pe care le poate avea o femeie. O mie de tratate si o mie de specialisti nu pot pune in cuvinte ce simte o mama, ce modificari totale, complete si definitive se petrec intr-o femeie, atunci cand devine mama. Este cel mai greu, dar cel mai frumos lucru din lume.

Este cel mai minunat, cel mai divin sentiment pe care il poate avea o femeie. Te implineste pe toate planurile. O mama traieste doar pentru copiii ei, simpte durerea si fericirea prin copiii ei. Un sentiment sublim!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s