Cine este Mos Craciun?

Legenda comerciala spune ca Mos Craciun este un batranel voios si cu burtica. El este imbracat cu un costum rosu cu alb la mansete si guler, are nasturi negri si la mijloc este prins cu o centura neagra.

Mosul locuieste la Polul Nord impreuna cu sotia sa – Craciunita, unde are o fabrica de jucarii, care sunt facute de ajutoarele sale-spiridusii. In timpul anului el citeste scrisorile copiilor cuminti si le face jucariile dorite.

In Ajun pune toate jucariile in sac, le urca in sanie si porneste in zbor cu renii sai: Rudolph, Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder si Blitzen catre casele copiilor.

Intra in fiecare casa pe horn, acolo unde exista si lasa cadourile sub brad sau in cizmulita frumos decorata.

Casa lui Mos Craciun, asa cum stie toata lumea, se afla la Polul Nord, in tinuturi de zapada si de gheata vesnica. Este o tara alba, curata si frumoasa, ca sufletele de copii. Acolo se zice ca se afla un arbore urias, langa steaua polara, unde se intalneste cerul cu pamantul. In fiecare seara de Ajun, Mos Craciun pleaca prin lume cu daruri. Demult, tare demult, Mosul calatorea pe un magar alb. Apoi, aducea daruri la copii calare pe un cal cu aripi de aur, care se hranea cu spice de grau adunate inca din timpul verii. Mai tarziu, Mos Craciun era adus de un cerb alb. Astazi, vine mai mult pe o saniuta trasa de reni care pot zbura pe cer. Cateodată, cand se grabeste, vine si cu o motocicleta sau cu o masina, ba chiar cu un avion. Dar asta doar cand este extrem de grabit. De obicei, Mosul intra pe furis, dupa ce copilasii au adormit. Vine pe fereastra sau pe uşa, coboara pe horn si lasa darurile langa bradul impodobit.

Aceasta este povestea lui Mos Craciun!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s