Punem lumea în mișcare. În fiecare zi.

bateriiautonet-300x171

Maşinile sunt considerate a fi una dintre cele mai bune invenţii ale omului şi sunt obiecte foarte apropiate de sufletul fiecărui proprietar. Nu uităm niciodată prima noastră maşină, indiferent dacă e un Volkswagen din 1961 sau un BMW Seria 5 din 2010.

De prima noastră maşină, un Tico micuţ din 1997, imi aduc aminte cu drag. Ne-am luat-o imediat după nuntă şi cu ea am şi plecat în luna noastră de miere – impropriu spus lună..săptămâna de miere. Mi-a fost tare drag de ea, era ca şi un membru al familiei. Este adevarată vorba conform căreia între şofer şi maşina lui se stabileşte o relaţie specială. Mirosul de maşină nouă, prima cheie învârtită în contact, prima vizită la spălătorie, prima revizie, prima pană, prima data când te lasă bateria….sunt lucruri pe care nu le uiţi, nu ai cum.

Îmi aduc aminte acum vreo 2 ani, prin primăvară. Plecasem de acasă spre sora mea, fetiţa era foarte încântată la gândul că îşi va vedea verişorii, eu ştiam ca va fi ultima oară când plecam, eram însărcinată, mai aveam o lună şi urma să nasc şi pe urmă….cine ştie când voi mai pleca la drum cu un bebe mic…Cred că mai aveam vreo 30 km când, deodată se aude câr…câr…şi nu mai vrea să pornească. A mai întors soţul încă o dată cheia, dădea semne că ar vrea să pornească, dar atât, apoi se aprindeau zeci de beculeţe pe bord de ziceai că sosise crăciunul.

  • Hmmmm….iubi, ce facem acum? l-am întrebat pe soţ, serioasă.
  • O luăm pe jos, îmi spuse el.
  • Îţi arde de glume sau vrei să nasc pe drum?
  • Îl sun pe cumnatu’ să vină să ne tracteze…cred că a murit bateria. Mâine merg cu el la Bucureşti la un mecanic să vedem ce îi mai putem face.

Îl sună pe cumnatul, care însă, nu răspunde. Între timp, intru pe internet şi caut magazin de baterii auto, să găsesc un magazin unde să meargă mâine şi să cumpere o baterie auto. În timp ce scroll-uiam de zor, ochii îmi cad peste un site cu baterii auto. Intru şi citesc: „Cauţi o baterie auto pentru maşina ta? Ai ajuns la locul potrivit. Suntem o echipă de ingineri cu experienţă îndelungată în domeniul acumulatorilor şi îţi stăm la dispoziţie pentru a-ţi răspunde prompt la toate întrebările şi solicitările. Îti oferim baterii auto cu montaj la domiciliu şi livrare gratuită în Bucureşti (sau 39 lei oriunde în ţară), pentru toate tipurile de autoturisme. Poţi alege bateria care se potriveşte autoturismului tău sau dacă nu ai timp de pierdut, ne poţi suna direct. Un inginer cu experienţă îţi va răspunde la toate întrebările şi îţi va face cea mai bună recomandare„. Super, mă gândesc…şi îi spun soţului:

  • Iubi, uite aici un număr de telefon. Sună şi vezi ce îţi spun de acolo…

Între timp eu intru şi caut ce model de baterie ne trebuie. Aleg maşina Daewoo, model Tico, din 1997 şi primesc o listă cu baterii compatibile cu maşina noastră.

092S40210-545156033

Îi arăt soţului care vorbea la telefon cu un inginer de la bateriiauto.net şi îl aud.

  • Da, şi eu cred că o baterie Bosch este cea mai potrivită. Într-o jumătate de oră ajungeţi? Da, noi suntem chiar lângă grădina zoologică Bucov. O să lăsăm maşina aici şi dăm o raită prin parc, poate intrăm puţin şi la Grădina Zoologică. Acesta este numărul meu de telefon. Când ajunjeţi aici, sunaţi-mă să vin la maşină. Vă mulţumesc frumos! O zi frumoasă vă doresc şi eu!
  • Gata, iubi…vine cineva să ne monteze o baterie nouă, ne costă doar 270 lei bateria, şi plătim transportul 39 lei şi încă 39 lei montajul. Ajunge cam într-o jumătate de oră – o oră. Hai să dăm o tură prin parc până atunci.
  • Bine, iubi, o idee excelentă. Plimbăm şi fata cu ocazia asta!

În nici o oră, un băiat l-a sunat pe soţ să îi spună că a ajuns la maşină. Am mers şi noi, băiatul a montat bateria şi a făcut nişte măsurători pentru validarea pe loc a garanţiei. A fost foarte drăguţ, a luat şi cealalaltă baterie, cea uzată pentru reciclare. Şi asta a fost tot, ne-am îmbarcat şi ne-am continuat drumul, amuzându-ne de situaţie. Dacă nu m-aş fi uitat pe internet, am fi stat acolo mult şi bine până când ne-ar fi răspuns cumnatu’ şi ar fi venit să ne ia.

Acest articol participă la proba 17 din cadrul SuperBlog 2015!

10 gânduri despre “Punem lumea în mișcare. În fiecare zi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s