Jurnalul meu de călătorii – #jurnaldecalatorie

  • Pregătește bagajele, iubito, imi spune soțul, intrând pe ușă și fluturând în mână ceva ce părea a semăna cu niște bilete.
  • Ai înnebunit?!?! Unde plecăm acum, la jumătatea săptămânii?? Ce facem cu copiii..cu serviciul??
  • Am rezolvat eu totul…copiii merg la mama ta, iar la servici deja am făcut cererea de concediu în locul tău. Vom avea parte în sfârșit de luna de miere pe care nu ne-am permis-o după nuntă, vom fi noi doi, singuri ca doi porumbei…
  • Dar unde mergem? Și cum de….după atâta timp, tocmai acum?
  • Păi știi agenția prin care nașa a plecat în vacanță cu work and travel…am fost curios să văd și eu ce oferte au, având în vedere cât de avantajoasă a fost oferta ei…și n-am putut rezista la un circuit cu avionul de 11 zile în Italia.

Global Business Presentation in a Contemporary Office

  • Și când trebuie să plecăm?
  • Mâine dis de dimineață, la ora 04:10 trebuie să fim la aeroportul Otopeni, pentru îmbarcare. Ai tot timpul să pregătești bagajele!

M-am apucat de bagaje, gândindu-mă în timpul acesta la copii…știu sigur că mama va avea mare grijă de ele, dar cum să plec fără ele?? Ar fi prima dată în ultimii cinci ani, de când a apărut prințesa cea mare când plec undeva fără ea. Pe de altă parte, îmi surâdea ideea de a fi împreună cu soțul meu, doar noi doi, după atâta timp, mai ales că, după ce au apărut fetele l-am cam neglijat săracul, l-am exilat singur în sufragerie, dormitorul rămânând al nostru….dacă aș da înapoi acum, cu siguranță l-aș supăra foarte tare, și chiar nu merită asta, după tot ce a făcut și face pentru noi.

Mi-am mai aruncat fugitiv un ochi spre valize pentru a mă asigura că am pus tot ce era necesar, iar ochii mi-au alunecat pe o agendă. Da, sigur trebuie să o iau cu mine, să am unde nota tot ceea ce voi vedea în această excursie, un #jurnaldecalatorie.

Ziua 1: Ne-am prezentat în aeroportul București Otopeni, la ora 04:10 pentru zborul București-Treviso, cu compania Wizz Air. A fost un zbor liniștit, fără peripeții, dar cu multiple emoții pentru mine, abia așteptam să ajungem la destinație. După aterizare, ne-am îmbarcat în microbuzul de transfer și ne-am deplasat către Veneția, unde urma să ne întâlnim cu ghidul și să urcăm în autocar. A urmat croaziera în Veneția, spre Piața San Marco, unde am vizitat Palatul Dogilor și Basilica San Marco, cu fantastice mozaicuri de inspirație bizantină. Traseul a continuat spre Verona, unde am văzut Arenele Romane, Casa Julietei, Mormintele Scaligerilor. Ne-am cazat în zona Lago di Garda, obosiți, dar în același timp cu pupilele extaziate de tot ceea ce am văzut până acum. Și este abia ziua întâi….

Ziua 2: Ne-am trezit dis de dimineață, și, după un mic dejun copios, am pornit spre Milano: Opera Scala, Domul, sunt câteva dintre obiectivele vizitate aici. M-a impresionat peste măsură Domul, care, pe cât de decorat este în exterior, atât de sobru mi s-a părut în interior. Am plecat spre Torino, unde am vizitat Domul San Giovanni, și aici Giulgiul din Torino, precum și Mole Antonelliana, considerată odinioară cea mai înaltă clădire din lume. La Genova am admirat Casa lui Columb, Catedrala San Lorenzo si Acvariul, care am aflat că este al doilea ca mărime din Europa. Aici ne-am și cazat.

Ziua 3: Am pornit spre Monaco, unde am parcurs traseul curselor de Formula 1 între Port și faimosul Cazino. Ne-am plimbat la Nice pe Promenade des Anglais, apoi ne-am oprit în San Remo. Am mai rămas încă o noapte la Genova.

Ziua 4: Am plecat spre Toscana, urmând o excursie în Parcul Național Cinque Terre, unde am admirat cele cinci orășele amplasate spectaculos pe terase abrupte care plonjează în mare. Am vizitat Domul, în Pisa, fiind plăcut impresionată de acest superb obiectiv turistic, cu decorațiuni puternic influențate de lumea islamică. Ne-am cazat la Florența.

Ziua 5: La Florența am vizitat Baptisteriul Piața Senioriei, un adevărat muzeu în aer liber, Galeriile Uffizi, Basilica Santa Croce, rămânând cazați în același hotel.

Ziua 6: Am avut parte de o excursie la Siena, cândva rivala Florenței, unde am admirat minunata Catedrala de secol XIII și Piața del Campo. Ne-am deplasat în continuare spre sud, cazându-ne la Napoli.

Ziua 7: Ne-am îmbarcat spre splendida insulă Capri, unde am vizitat Piața Umberto și Anacapri. Foarte mult mi-a plăcut vechiul Pompei, unde am parcurs turul Orașului Mort, îngropat de lava vulcanului Vezuviu. Am ajuns la Roma, unul dintre orașele mele preferate.

Ziua 8: Am vizitat Colosseum, Columna lui Traian, Piata Venetia, Capitoliul și Pantheonul. După ce am fost convinși de onorabila vârstă a „Cetății Eterne”, am admirat și frumusețea sa unică: Fontana di Trevi și Piața Spaniei, dar și Basilica San Pietro, impunătoare și model de grandoare.

Ziua 9: Am petrecut încă o zi minunata în Roma, la muzeul Vatican – Capela Sixtină  și Stanze di Rafaello. A urmat o excursie la Vila D’Este din Tivoli, unde am admirat măiestria cu care apa a fost metamorfozată în operă de artă, rezultând cele mai spectaculoase grădini renascentiste din Europa.

Ziua 10: În această zi, am vizitat catedrala Sf Francisc, cu superbele fresce ale lui Giotto, urmată de Republica San Marino, unde am admirat o deosebită panoramă de pe turnurile  fortăreței medievale.

Ziua 11: Ultima zi….ne plimbăm prin Roma, comemorând toate momentele unice pe care le-am trăit în această minunată şi de neuitat excursie. Am ajuns la aeroport la ora 15:30 pentru a lua avionul spre București. În Otopeni am ajuns pe la 22:05, obosiți, dar încântați peste măsură de toate minunățiile văzute.

Abia așteptam să ajungem înapoi acasă la fete, de care îmi era nespus de dor, dar în aceeași măsură regretam că a durat atât de puțin frumoasa noastră lună de miere.

Acest articol participă la proba 16 din cadrul SuperBlog 2015!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s